Wykonanie
Dzisiaj
Madzia miała fantazję i tak sobie wymyśliła taką dwukolorową zupę. Świetny pomysł. Nie dość, że zupa dobrze smakuje to i wygląda ciekawie. Od razu jeszcze bardziej chce się ją jeść. A w tym wszystkim fajne jest to, że właściwie to naprawdę łatwo się ją robi. Jest fajną rzeczą jak spodziewamy się gości. W łatwy sposób można na gościach zrobić spore wrażenie.3 żółte
cukinie3 zielone
cukinie1 litr
bulionusólpieprzczosnek granulowany
oliwa z oliwekśmietanaŻółte
cukinie kroimy wzdłuż i przy pomocy łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne. Kroimy na plasterki (około 5 mm szerokości). Podsmażamy na
oliwie z oliwek, doprawiamy
solą,
pieprzem i granulowanym
czosnkiem.W garnku doprowadzamy do wrzenia 0,5 l
bulionu i wrzucamy
cukinię. Kilka kawałków zostawiamy do przyozdobienia talerza. Jak
cukinia będzie miękka to zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem.W drugim garnku dokładnie to samo robimy w zieloną
cukinią. W rezultacie otrzymujemy dwie zupy w różnych kolorach o zbliżonej konsystencji.Zupy nalewamy na talerz jednocześnie. W obie ręce bierzemy łyżki do nalewania zupy i równomiernie obie zupy jednocześnie wlewamy na talerz, tak żeby w połowie się połączyły. Talerz ozdabiamy kawałkami
cukinii, a na środek dajemy kleksa
śmietany.Smacznego!
---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)