Wykonanie
Scroll down for EnglishNajprostszym sposobem na szybką przystawkę są
szparagi z
sosem czosnkowym.Czego cały rok?
Szparagi w słoiku można znaleźć przez cały rok.Szybka, prosta i smaczna przystawka, a jednak bardzo się podoba, przynajmniej moim gościom.Gdy robię tę przystawkę na przyjęcia w gronie przyjaciół czy rodziny te
szparagi znikają w mgnieniu oka.Zapraszam ;-)
Składniki:słoik białych
szparagówNa
sos czosnkowy:5 łyżek
majonezu1 łyżka
musztardy delikatnej1 łyżka
oliwy2 ząbki
czosnkuPrzygotowanie:Przygotowujemy
sos czosnkowy. Mieszamy
majonez razem z
oliwą i
musztardą. Dodajemy do niego
czosnek przeciśnięty przez praskę.
Szparagi odcedzamy. Podajemy na talerzu z sosem.Smacznego !Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionAsparagus appetizerIngredients:1 jar white asparagusFor garlic sauce:5 tablespoons mayonnaise1 tablespoon
mustard delicate1 tablespoon
olive oil2 cloves of garlicPreparation:Prepare garlic sauce. Mix mayonnaise with
olive oil and
mustard. Add the crushed garlic. Asparagus drain off.
Serve on a
plate with sauce.