Wykonanie
Ostatnio zorientowałam się, że na blogu nie ma jednego z najprostszych przepisów... Kotlety
z piersi kurczaka a'la
schabowe! Pyszne i delikatniejsze niż te wieprzowe i bardzo proste w przygotowaniuRecently I realized that my blog is missing one of the simplest recipes ... Chicken breast
chops a'la
pork lion
chops! Delicious and
more delicate
than made from
pork and
very easy to prepare.
Składniki : ( 2 porcje)* 1 duża
pierś kurczaka,*
sól,
pieprz,*
słodka papryka,* 1
jajko,* 1/2 szklanki
bułki tartej,*
oliwa do smażenia,Ingredients: (2 servings)* 1 large chicken breast,* salt, pepper,* sweet peppers,* 1 egg,* 1/2 cup bread crumbs,* oil for frying,
Przygotowanie :Pierś umyj i osusz ręcznikiem papierowym, przekrój w zdłóż na pół na dwa rowne plastry.Każdy kawałek przypraw delikatnie
solą,
pieprzem i
papryką.Na talerzyku roztrzep
jajko a na drugim przygotuj
bułkę tartą.Każdy plaster obtocz w
jajku a następnie w
bułce tartej.Na patelni dobrze rozgrzej
oliwę i smaż kotlety po około 4-5 minut z każdej strony na wolnym ogniu.Podawaj na przykład z
ziemniakami i surówką.Preparation:Wash chicken breast and dry with a paper towel, cut for half for two equal slices.Spices each piece lightly with salt, pepper and
paprika.Prepare beaten egg on a
plate and breadcrumbs on another.Each slice of chicken roll in egg and then in breadcrumbs.In a pan heat the oil well and fry
chops about 4-5 minutes on each
side on low heat.
Serve for example with potatoes and salad.