Wykonanie
Jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie
ryby (zaraz po tym z
koperkiem ) - wystarczy wysmarować
rybę harissą i usmażyć.Jeśli lubisz pikantne dania, na pewno Ci zasmakuje. Przygotowanie zajmie dosłownie chwilkę -szybki i smaczny obiad :)One of the easiest ways to prepare fish (after fish with dill) - all what you have to do is grease fish with harissa and fry.If you like spicy food you will definitely
love it. Preparation will take only few minutes - quick and tasty dinner :)
Składniki: ( 2 porcje )* 2
filety z dorsza,* 3-4 łyżeczki pasty harissy,Ingredients: (2 servings)* 2 fillets of cod,* 3-4 tsp harissa paste,
Przygotowanie :
Rybę umyj i osusz ręcznikami papierowymi.Każdy filet wysmaruj pastą harissa i odłóż do lodówki na minimum 30 minut.Dobrze rozgrzej patelnie grillową i smaż bez tłuszczu około 3 minuty z każdej strony.Lub rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz około 15 minut ( w zależności od grubości filetów ).Podawaj z ulubionymi dodatkami.Preparation:Wash and dry the fish with paper towels.Grease each fish fillet with harissa paste and put in the fridge for at least 30 minutes.Preheat well grill pan and fry without oil about 3 minutes on each
side.Or, preheat oven to 180 degrees and bake for about 15 minutes (depending on thickness of fillets).
Serve with your favorite toppings.