Wykonanie
U mnie taka najprostsza, jak dla mnie najlepsza.Bez zbędnych dodatków, ekspresowa w przygotowaniu i bardzo smaczna :)Składniki : ( 3 - 4 porcje )* 700 ml
bulionu warzywnego,* 1 pęczek botwiny z
buraczkami,* 2
młode marchewki,*
sól,
pieprz,* 2 łyżki
koperku,* 1 łyżka
soku z cytryny,* 1 łyżka
masła,Przygotowanie :
Bulion zagotuj.
Buraczki umyj i obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, przełóż do
bulionu i gotuj na wolnym ogniu.W
między czasie umyj
marchewki i pokrój w plasterki, dodaj do garnka.Liście botwiny drobno pokrój przełóż do
buraków i gotuj na wolnym ogniu około 10 - 15 minut.Dodaj łyżkę
masła, łyżkę
soku z cytryny,
koperek, dopraw do smaku szczyptą
soli i
pieprzu.Możesz dodać także kilka łyżek kwaśnej
śmietany.Podawaj z
jajkiem ugotowanym na twardo.