Wykonanie
Składniki:1 pęczek
botwinki wraz z
buraczkami1-2
młode marchewki, w zależności od wielkości1-2
młode pietruszkikawałek
selerabulion warzywny (nie zapisałam - ok. 1l)kilka łyżek
soku z cytrynyliść laurowy,
ziele angielskiesól,
pieprzświeży
koperekMam problem ze zrobieniem z djęcia zu py, na którym nie widać lustrzanego odbicia mnie / wystroju pokoju / krajobrazu za oknem :]Warzywa pokroić w kostkę, liście
botwinki posiekać, zalać
bulionem (tyle, żeby zakryć warzywa), dodać
ziele angielskie i
liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu (nie dopuścić do wrzenia, bo stracimy piękny kolor!), aż warzywa zmiękną. Doprawić
sokiem z cytryny,
solą i
pieprzem, posypać świeżym
koperkiem.Koszt (3-4 porcje): 8-10 złOrganizator: miszmasz