Wykonanie
Składniki :* 4 plastry
karkówki,* 2 - łyżki
oliwy,* 2 łyżki
ziół prowansalskich,*
sól,
pieprz,* ząbek
czosnku,* 1
ziele angielskie,* 1
liść laurowy,* 2-3 ziarenka
pieprzu,Przygotowanie :
Mięso umyj a następnie osusz ręcznikiem papierowym.W miseczce zmieszaj
oliwę,
zioła prowansalskie, szczyptę
soli i
pieprzu a także wyciśnięty ząbek
czosnku.
Karkówkę dokładnie pokryj przygotowaną marynatą i odstaw do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ).Gotowe
mięsko obsmaż na
oliwie z marynaty na rumiany kolor z obu stron, następnie przełóż do garnka i zalej
wodą. Dodaj
liść laurowy,
ziele angielskie i
pieprz. Duś
mięso na wolnym ogniu do czasu aż będzie miękkie ( około 1,5 godziny ).Dopraw do smaku
solą i
pieprzem.