Wykonanie
Pyszny
makaron, którego przygotowanie nie zajmuje dłużej niż 20 minut !Składniki : (2 porcje)* 200 g
makaronu,* 200g
boczku,* 2 łyżki
oliwy,* 2
żółtka,* 35 g tartego
parmezanu,* 4 łyżki
śmietany,*
sól,
pieprz,*
natka pietruszki,Przygotowanie :
Makaron wrzucić do wrzącej
wody i gotować kolo 7-10 minut.W tym czasie pokroić
bekon na kawałki mniejsze lub większe w zależności od upodobań, podsmażyć na
oliwie do czasu aż tłuszcz się wytopi, zdjąć z ognia.W misce wymieszać
żółtka,
śmietanę i tarty
ser.
Makaron odcedzić ale nie przelewać zimną
wodą.Dodać
makaron do
boczku i dobrze wymieszać.Następnie dodać przygotowany wcześniej sos, ważne jest żeby
makaron był gorący aby
żółtka się ścięły (nie podgrzewać sosu) !Podprawić
solą i
pieprzem, posypać
natką pietruszki.