Wykonanie
Bardzo smaczna zupa, mocno wyraźna w smaku, dość ostra, wyrazista i bardzo pożywna. Idealna na zimę ale nie tylko, na pewno zasmakuje wielbicielom pikantnych smaków.Składniki:
pierś z kurczakapuszka
pomidorów krojonychpuszka
fasoli2 litry rosołu1/2 szklanki
ryżu3 łyżki
oleju1 duża
cebula2 ząbki
czosnku2 łyżki pikantnego
ketchupukilka posiekanych gałązek świeżej
kolendrysólpieprztłuczona
kolendrapieprz cayennełyżka
mąkiPierś pokroić w paseczki. W rondlu rozgrzać połowę
oleju, wrzucić
mięso i podsmażyć a następnie zdjąć z rondla i odłożyć na bok. Dodać resztę
oleju, wrzucić posiekaną
cebulę i
czosnek i podsmażyć. Dodać
mąkę i mieszać aż będzie złota. Zalać zimnym
bulionem i szybko rozmieszać. Dodać
pomidory,
ryż,
ketchup,
kolendrę, posolić. Gotować około 20-30 minut. Na końcu dodać
fasolę z puszki i doprawić zupę.