Pyszna chrupiąca przekąska, najlepiej smakuje na ciepło z sosem czosnkowym.Składniki: na ciasto:2 szklanki mąki125 g masła1/2 szklanki kwaśnej śmietany1/2 łyżeczki cukru1/2 łyżeczki soli30 g drożdży na farsz:500 g mrożonego szpinaku100 g serka topionego1 łyżka masła2 łyżki kwaśnej śmietanysólpieprzczosnek wg. gustuMrożony szpinak umieścić w rondelku i wstawić na gaz. Mieszając gotować aż cała woda odparuje. Następnie dodać masło i nadal gotować. Dodać czosnek, przyprawy oraz serek i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i zagotować. WystudzićDrożdże rozmieszać ze śmietaną i cukrem. Dodać do mąki i razem z resztą składników zagnieść ciasto. Rozwałkować na prostokąt i posmarować farszem. Zwinąć jak roladę. Piec w 180*C przez około godzinę .