Te ciasteczka są przepyszne. Ale tak kruche, że zgniotłam kilka układając je do zdjęcia. Dosłownie rozpływają się w ustach. Mi najbardziej smakowały te przełożone kwaśną konfiturą, ale do zdjęcia zostały tylko te z kajmakiem. Też były pyszne. Spróbujcie.Składniki:500 g mąki tortowej375 g masła1,5 łyżki cukru pudru4 ugotowane żółtka na piankę:2 białka15 dag cukru pudrukilka kropel soku z cytryny na przełożenie:kwaśna konfiturakajmakMąkę, masło, żółtka i cukier puder posiekać i szybko zagnieść. Ciasto umieścić w lodówce na dwie godziny. Po tym czasie rozwałkować, dużym kieliszkiem wycinać kółka i smarować pianką. Piec w 190*C około 10 minut.Pianka:Białka ubić z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na sztywno.Wystudzone ciastka smarować nadzieniem i sklejać po dwa.