Ciasto półkruche:3 szklanki mąki1/3 szklanki cukru3 żółtka1 jajkoszczypta soli1 1/2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody230 g zimnego masła150 g marcepanuMarcepan wcześniej schłodzić w zamrażalniku około pół godziny a następnie zetrzeć na tarce. Masło posiekać nożem z mąką, dodać resztę składników, zagnieść szybko ciasto i schłodzić je w lodówce. Podzielić na dwie nierówne części. Mniejszą część rozwałkować i foremką wykroić dowolne kształty ( kilka sztuk, u mnie były to motylki). Pozostałe resztki ciasta połączyć z wieksza częścią. Rozwałkowac ją lub zetrzeć na blaszkę i lekko docisnąć.Ponakłuwac widelcem. Podpiec przez około 10 minut w 180*C.Masa jabłkowa:8 jabłek startych na plasterki1 banan1/3 szklanki cukru1/2 opakowania budyniu waniliowego3/4 szklanki wody3 łyżki soku z cytrynyłyżka bułki tartejszczypta cynamonuJabłka skropić sokiem z cytryny i zalać 1/4 szklanki wody, dusić przez chwilę. Dodać cukier i cynamon. W połowie szklanki wody rozrobić budyń i wlać do jabłek, zagotować. Ciasto posypać bułką tartą, ułożyć plasterki banana. Masę jabłkową lekko przestudzić, wylać na ciastoPianka:3 białka2 łyżki oleju1/3 szklanki cukru1/2 op. budyniu waniliowegoBiałka ubić z cukrem, dodac olej i budyń. Wylać na masę jabłkową.Na piance ułożyć pozostałe ciasto. Piec około 40 minut w 180*C. Posypać cukrem pudrem po wystudzeniu.