ßßß
Warstwowy sernik z budyniem czekoladowym, oparty na kruchym cieście. Najlepiej piec go w kąpieli wodnej, wtedy wychodzi idealnie równy i się nie przypali. Należy wtedy pamiętać, żeby wydłużyć czas pieczenia. Pieczemy do zarumienienia się sera. Pod koniec usuwamy blaszkę z wodą, aby ładnie sie zapiekł. Przepis ze strony kulinarnespotkania.blogspot.comSkładniki na ciasto:2,5 szkl. mąki150 g masła1/2 szkl. cukru2 jajka2 łyżeczki proszkuZimne masło zagnieść z resztą składników. Schłodzić w lodówce. Rozwałkować na blaszce o wym. 25*38 cm.Warstwa budyniowa:4 budynie czekoladowe1 l mlekaUgotować budynie ma litrze mleka. Gorący budyń wylać na surowe ciastoSer:1 kg twarogu1 szkl. cukru4 jajka1 budyń waniliowySer dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. Następnie żółtka zmiksować z cukrem i dodając ser ucierać. Dodać budyń i delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek. Wylać na budyń. Piec około 50 minut w 180*C.