Wykonanie
Pyszne,
czekoladowe cuda. Z miękkim
czekoladowym środkiem i chrupiącą skorupką posypaną wiórkami czekoladowymi. Tu
czekolada, tam
czekolada, wszędzie
czekolada! A tymczasem na zewnątrz zaczyna się robić ciepło, trochę letnio, a juz na pewno w pełni wiosennie. Powoli zaczynam
mieć ochotę na coś lekkiego i
owocowego.
Póki co jeszcze
czekolada. Bo
rabarbar jeszcze zielony i
truskawki pędzone :)Składniki:1 szklanka
mąki, 3 łyżki
cukru, 1/4 szklanki
mleka, 1
jajko, 10 dag bardzo miękkiego
masła, 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia, 8 dag
czekolady startej na tarce (odłożyć 1 dużą łyżkę do posypania)
Przygotowanie:Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć łyżeczką do papierowych foremek do babeczek, wyrównując powierzchnię. Na wierzchu posypać odłożoną
czekoladą. Piec w temperaturze 200 stopni ok. 25 minut, sprawdzając patyczkiem, czy są już gotowe.