ßßß
Kolejny wypiek z truskawkami, tym razem biszkopt przełozony bita śmietana i oblany jogurtowo- truskawkową pianką.Składniki:Biszkopt z 4 jajek40 dag truskawek200 ml kremówki3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyzkach wody1 galaretka czerwonaduży kubek jogurtu naturalnego5 łyżek cukru pudruherbata do nasączeniaBiszkopt przekroić na pół, nasączyć herbata. . Pierwszą warstwę zrobić z kremówki połączonej z żelatyną, 2 łyzkami cukru pudru i kawałkami truskawek. Przyłożyć biszkoptowym krązkiem. Jogurt zmiksować z 3 łyżkami cukru pudru i wystudzoną galaretką rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody. Gdy zacznie tężeć wylać na biszkopt, poukładac kawałki truskawek. Po całkowitym stężeniu ciasto wyjąć z formy i ewentualnie obsmarować boki bitą śmietaną.