ßßß
 
            
         Składniki :1 główka młodej kapusty – jak największa200 g pieczarek2 łyżki masłaszczypta mielonej gałki muszkatołowej1 ząbek czosnkusól , pieprz do smaku100 ml słodkiej śmietanki
Składniki :1 główka młodej kapusty – jak największa200 g pieczarek2 łyżki masłaszczypta mielonej gałki muszkatołowej1 ząbek czosnkusól , pieprz do smaku100 ml słodkiej śmietanki Kapustę szatkujemy lub kroimy na kawałki . Pieczarki kroimy w plastry , podsmażamy na maśle , z przeciśniętym przez praskę czosnkiem . Jak pieczarki już się ze złocą , d odajemy kapustę , solimy , dorzucamy gałkę , pieprz i dusimy na małym ogniu , co jakiś czas mieszając .
Kapustę szatkujemy lub kroimy na kawałki . Pieczarki kroimy w plastry , podsmażamy na maśle , z przeciśniętym przez praskę czosnkiem . Jak pieczarki już się ze złocą , d odajemy kapustę , solimy , dorzucamy gałkę , pieprz i dusimy na małym ogniu , co jakiś czas mieszając . Po około 15 minutach dodajemy śmietankę , dusimy jeszcze 5-6 minut . Gotowe , świetna przystawka lub po prostu lekkie danie główne , ja ją po prostu uwielbiam 😉
Po około 15 minutach dodajemy śmietankę , dusimy jeszcze 5-6 minut . Gotowe , świetna przystawka lub po prostu lekkie danie główne , ja ją po prostu uwielbiam 😉