Wykonanie
Świetne są te
ciastka! Ciężko jest im się oprzeć. Ja, zamiast robić zdjęcia to stałam i
jadłam a jak zjadłam to myślałam sobie no to może jeszcze jedno ;D Ach te łakomstwo! O mały włos a nie miała bym czym się pochwalić. Ale najlepsze są ciepłe kiedy karmel z batoników lekko się ciągnie :DSkładniki:125 g mielonych
migdałów100 g
mąki ( może być pełnoziarnista)125 g
cukru pudru200 g rozpuszczonego
masła30 g
kakao2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej1/4 łyżeczki
soli6 paluszków twixWszystkie składniki oprócz batonów mieszamy, dodajemy drobno pokrojone twixy. Odrywamy kawałki ciasta, toczymy w rękach niewielkie kulki, układamy na blaszce i lekko spłaszczamy. Pieczemy 12-15 minut w 180*C.