Wykonanie
Intensywnie
cytrynowe wnętrze
ciastka obtoczone w chrupiącej, cukrowej panierce. Są tak dobre, że w przeciągu tygodnia piekłam je dwa
razy :} Polecam nie tylko miłośnikom
cytrynowych wypieków.Składniki:250 g
mąki130 g
masła2
żółtka50 g
cukru3
cytryny1
limonka2 kiśle
cytrynowe ( 2x 77g)1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
solicukier puderCytrynę i
limonkę umyć i sparzyć wrzątkiem.
Mąkę przesiać, dodać
masło i posiekać. Dołączyć
żółtka,
cukier, kiśle,
proszek do pieczenia,
sól,
skórkę z cytryn i
limonki, sok z jednej
cytryny. Wszystkie składniki zagnieść. Blat posypać
mąką, rozwałkować ciasto i wykrawać
ciasteczka. Każde
ciasteczko obtaczamy w cukrze pudrze, układamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy w 180*C około 15 minut.