Szpinak i ciasto francuskie tworzą idealne połączenie.Szybkie ciasteczka dla niezapowiedzianych gości,a i dla nas samych na przekąskę.Wystarczy mieć w pogotowiu szpinak i ciasto.Składniki:opakowanie ciasta francuskiegoświeże liście szpinakukawałek sera lazur/rokpolśmietanaczosnekoliwapieprzSzpinak umyłam i chwilkę podsmażyłam na oliwie.Dodałam starte ząbki czosnku.Wkruszyłam ser.Mieszałam aż ser się rozpuści a farsz odparuje i zgęstnieje.Dla nadania łagodnego smaku można dodać łyżkę śmietany.Doprawiłam pieprzem.Ze względu na słony smak sera, nie soliłam.Pokroiłam płat ciasta na kwadraty.Nakładałam farsz na każdy z kawałków.Zlepiłam każdy róg ciasta,aż powstały ciasteczka.Oczywiście kształt i sposób zawinięcia zależy od Was.Piekłam około 15 - 20 minut w temp.220 stopni.Możecie posmarować ciasteczkabiałkiem,będą wtedy ładnie się błyszczeć.Smacznego!