ßßß Cookit - przepis na Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem.

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem.

nazwa

Wykonanie

Szpinak uwielbiam, dlatego tak oto powstały ślimaczki ze szpinakiem.
Jednak w tym przepisie są również z szynką, gdyż nie każdy szpinak lubi, dlatego są w dwóch wersjach ;)
Składniki:
ciasto francuskie
keczup
ser
szynka
szpinak (ja używałam mrożonego)
czosnek
sól, pieprz
Sos szpinakowy:
Na rozgrzaną patelnię wrzucić szpinak. Gdy już będzie 'rozpuszczony' dodać czosnek, sól, pieprz.
Ciasto francuskie podzielić na pół. Jedną połowę posmarować keczupem, ułożyć ser i szynkę, a na drugą keczup, ser i szpinak. Zawinąć i pokroić w grubsze plasterki.
Zapiekać 25 minut w 160 stopniach w piekarniku z termoobiegiem.
Jedna rada!
Zamiast folii aluminiowej lepiej jest położyć papier do pieczenia.
Ja ten błąd zrobiłam i później ślimaczki nie chciały odchodzić ładnie od blaszki..
Źródło:http://codobregodzis.blogspot.com/2013/12/slimaczki-z-ciasta-francuskiego-ze.html