Szpinak uwielbiam, dlatego tak oto powstały ślimaczki ze szpinakiem.Jednak w tym przepisie są również z szynką, gdyż nie każdy szpinak lubi, dlatego są w dwóch wersjach ;)Składniki:ciasto francuskiekeczupserszynkaszpinak (ja używałam mrożonego)czosneksól, pieprzSos szpinakowy:Na rozgrzaną patelnię wrzucić szpinak. Gdy już będzie 'rozpuszczony' dodać czosnek, sól, pieprz.Ciasto francuskie podzielić na pół. Jedną połowę posmarować keczupem, ułożyć ser i szynkę, a na drugą keczup, ser i szpinak. Zawinąć i pokroić w grubsze plasterki.Zapiekać 25 minut w 160 stopniach w piekarniku z termoobiegiem.Jedna rada!Zamiast folii aluminiowej lepiej jest położyć papier do pieczenia.Ja ten błąd zrobiłam i później ślimaczki nie chciały odchodzić ładnie od blaszki..