Wykonanie
250g
szpinaku1 kula
mozarella2 ząbki
czosnku1 łyżeczka
pieprzusól do smaku1 opakowanie
ciasta francuskiegoGotujemy
wodę z 1/2 łyżeczki
soli. Do gotującej
wody wrzucamy
szpinak na około 2 minuty, aby go zaparzyć ale nie rozgotować.
Potem szybko odcedzamy i przelewamy zimną
wodą dla zachowania soczystej zieleni. Następnie pozostawiamy na sicie do odsączenia.
Czosnek drobno siekamy, dodajemy do niego drobno pokrojoną
mozarellę i pokrojony
szpinak. Solimy, dodajemy
pieprz i mieszamy wszystkie składniki.Na ciasto rozkładamy farsz i zwijamy go w rulonik, nie większy niż jeden zwój (aby ciasto zamknęło się). Kroimy na 10cm rurki i układamy na blasze. Pieczemy w temp. 200 stopni przez 15-20 minut. Do uzyskania złotego koloru.