ßßß Cookit - przepis na ZRAZY WOŁOWE Z FARSZEM

ZRAZY WOŁOWE Z FARSZEM

nazwa

Wykonanie

Dziś polecam zrazy wołowe w dwóch odsłonach - czyli .... z dwoma propozycjami różnych farszy.
Zaczynamy;-)
Mięso wołowe pokroiłam na plasterki, które lekko rozbiłam,
posoliłam i popieprzyłam.
Farsz - odsłona pierwsza:
Składniki:
Cebula
Ogórek kiszony
Natka pietruszki
Boczek wędzony
Musztarda francuska
Składniki zmiksowałam
i posmarowałam farszem kotleta.
Ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami.
Farsz- odsłona druga:
Składniki:
cebula
grzyby (mogą być suszone)
Podsmażyłam pokrojoną w plasterki cebulę.
Suszone grzyby namoczyłam, pokroiłam i dodałam do cebulki,
wszystko jeszcze chwilę dusząc.
Doprawiłam solą, pieprzem i nakładałam na rozbity kotlet.
I tak jak w poprzedniej odsłonie zawijałam i spinałam wykałaczkami.
Obtoczyłam zrazy w mące
i podsmażyłam na dużym ogniu.
W międzyczasie zagotowałam w garnku wodę,
dodałam do niej bulion i podsmażoną cebulkę.
Dusiłam w nim zrazy do miękkości w zależności od wołowiny.
Powiem tylko,że moje rozpływały się w ustach.
Pod koniec duszenia dodałam śmietanę.
Zrazy można podawać z różnymi rodzajami kaszy.
Smacznego!
Źródło:http://potrawyregionalne.blogspot.com/2011/08/zrazy-woowe-z-farszem.html