Kaloryczne :( niestety ....Ale męska cześć rodziny uwielbia. Od czasu do czasu, można sobie pozwolić ;)Składniki (na 4 sztuki):4 sznycle1 ogórki kiszone1 mała cebulkaplasterek boczku wędzonegołyżka papryki czerwonej słodkiej2 ząbki czosnku2 szklanki bulionumusztardałyżeczka sosu worchestershiremąka do zagęszczenia sosusólpieprz do smaku20 dag pieczarekoliwa/olej do smażeniawykałaczkido podania z kluskami śląskimiMięso dokładnie myjemy i rozklepujemy tłuczkiem. gdy będzie już cieniutkie i łatwe do zwinięcia smarujemy wierzchnią część każdej sztuki musztardą, doprawiamy solą i pieprzem.Ogórek, cebulkę i boczek kroimy na 4 części. Po jednym kawałku układamy z brzegu sznycla i rolujemy ;) Spinamy wykałaczkami aby roladka się nie rozsypywała.Na patelnię wrzucamy umyte i pokrojone w ćwiartki pieczarki z posiekanym czosnkiem oraz oliwą. Gdy pieczarki się trochę zarumienią, dodajemy roladki i zmniejszamy ogień. Posypujemy papryką, dolewamy bulionu, sosu worchester i przykrywamy patelnię. Tak dusimy mięso ok 40 min przekręcając na boki co jakiś czas.Na koniec zgęszczamy sos mąką i dusimy jeszcze 10 min.Gotowe!