ßßß
 
            
         Składniki :Na dwie porcjePierś z kurczaka - 2 pojedynczepieczarki - 300 gramcebula - 1 dużamakaron (farfalle) - szklankapieprz młotowaty z kolendrą - 1 łyżeczkasól- 1 łyżeczkamasło - 2 łyżkibulion drobiowy / rosół - 2,5 szklankiśmietana - 2 łyżki(płaskie)
Składniki :Na dwie porcjePierś z kurczaka - 2 pojedynczepieczarki - 300 gramcebula - 1 dużamakaron (farfalle) - szklankapieprz młotowaty z kolendrą - 1 łyżeczkasól- 1 łyżeczkamasło - 2 łyżkibulion drobiowy / rosół - 2,5 szklankiśmietana - 2 łyżki(płaskie) Wykonanie:Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry.Cebule obrać z łupin, pokroić w półksiężyce.Mięso kurczaka oczyścić z wszelkich błon, pokroić w kostkę.Pieczarki z cebulą smażyć na łyżce masła, a kurczaka na drugiej patelni na pozostałym maśle.W międzyczasie ugotować makaron w osolonym wrzątku - al dente.Pieczarki z cebulą przełożyć do rondla, dodać smażone piersi, zalać bulionem/ rosołem. Przyprawić solą i pieprzem.Chwilę dusić, dodać ugotowany makaron i śmietanę.Połączyć składniki - wymieszać.Podać gorące.*Można dodać ulubionych ziół, jeśli świeże to chwilę przed podaniem;)
Wykonanie:Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry.Cebule obrać z łupin, pokroić w półksiężyce.Mięso kurczaka oczyścić z wszelkich błon, pokroić w kostkę.Pieczarki z cebulą smażyć na łyżce masła, a kurczaka na drugiej patelni na pozostałym maśle.W międzyczasie ugotować makaron w osolonym wrzątku - al dente.Pieczarki z cebulą przełożyć do rondla, dodać smażone piersi, zalać bulionem/ rosołem. Przyprawić solą i pieprzem.Chwilę dusić, dodać ugotowany makaron i śmietanę.Połączyć składniki - wymieszać.Podać gorące.*Można dodać ulubionych ziół, jeśli świeże to chwilę przed podaniem;)