S ałatka z tuńczykiem. Jak każda sałatka tak i ta jest przez nas uwielbiana, szczególnie przez Pana Domu. Połączenie prostych składników w postaci tuńczyka, jajek, sera żółtego oraz dodatków daje nam szybką i smaczną pozycję na naszych stołach.Składniki:2 op. Tuńczyka w oliwie z oliwek (po odsączeniu jednej szt. mamy 105 g tuńczyka )5 jajek gotowanych na twardoPuszka kukurydzySer żółty typu Gouda- 15 dagMasło- 20 g1 średnia cebula3 łyżki majonezuPrzygotowanie:Ser ,jajka i masło ( wcześniej zmrożone) zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Z tuńczyka wylej oliwę z oliwek, a samo mięso podziel na drobne kawałki. Cebulę pokrój w kostkę i sparz wrzątkiem po czym dodaj do pozostałych składników. Do wszystkiego dodaj kukurydze. Całość wymieszaj wraz z majonezem. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.