Wykonanie
            Idealna na śniadanie, jak i na kolacje - o ile jeszcze zostanie :) Łatwa i szybka w wykonaniu. Smakuje wyśmienicie z ciepłymi bułeczkami pieczonymi w piekarniku. Może posłużyć również jako pasta na kanapki lub 
krakersy (jeśli składniki pokroimy bardzo drobno), dzięki 
czemu stworzy idealną przekąskę.

Potrzebujemy:- puszka 
tuńczyka- 1 średnia 
cebula- 3 
jaja ugotowane na twardo- kawałek startego 
żółtego sera- pół puszki 
kukurydzy- 
majonez- 
pieprz i 
sól do smaku
Cebulę i 
jajka kroimy w drobną kostkę. 
Tuńczyka rozdrabniamy za pomocą widelca na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy 
majonez oraz 
przyprawy do smaku.Rada:- 
ser żółty można również pokroić w kostkę,- proponuje tylko pół puszki 
kukurydzy, ponieważ za pierwszym razem na podaną ilość składnikówdałam całą i było jej zdecydowanie za dużo w porównaniu z innymi składnikami- porcję oczywiście można zrobić z podwójnej ilości składników