Wykonanie
Idealna na śniadanie, jak i na kolacje - o ile jeszcze zostanie :) Łatwa i szybka w wykonaniu. Smakuje wyśmienicie z ciepłymi bułeczkami pieczonymi w piekarniku. Może posłużyć również jako pasta na kanapki lub
krakersy (jeśli składniki pokroimy bardzo drobno), dzięki
czemu stworzy idealną przekąskę.
Potrzebujemy:- puszka
tuńczyka- 1 średnia
cebula- 3
jaja ugotowane na twardo- kawałek startego
żółtego sera- pół puszki
kukurydzy-
majonez-
pieprz i
sól do smaku
Cebulę i
jajka kroimy w drobną kostkę.
Tuńczyka rozdrabniamy za pomocą widelca na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy
majonez oraz
przyprawy do smaku.Rada:-
ser żółty można również pokroić w kostkę,- proponuje tylko pół puszki
kukurydzy, ponieważ za pierwszym razem na podaną ilość składnikówdałam całą i było jej zdecydowanie za dużo w porównaniu z innymi składnikami- porcję oczywiście można zrobić z podwójnej ilości składników