Wykonanie
600 g piersi z
indyka - pokrojona w kostkę2
czerwone papryki - oczyszczone, pokrojone w paski1 spory
por - pokrojony w półplastry2
cebule - pokrojone w półplastry2 duże
pieczarki - pokrojone w plastry400 ml
bulionu drobiowegomąkaoliwa z oliwekpieprz cayennepapryka słodka(
przyprawa)
sól,
pieprzMięso oprószyć
mąką, obsmażyć na rozgrzanej
oliwie.Gdy
mięso się zrumieni przełożyć do garnka. Na tej samej patelni rozgrzać 1-2 łyżki
oliwy, zeszklić
cebulę i
por, oprószyć
pieprzem cayenne, dolać 100 ml
bulionu, smażyć do odparowania płynu. Dodać do
mięsa. Znowu wracamy do patelni i podsmażamy na niej
pieczarki oraz
paprykę,
przyprawiamy
słodką papryką, dolewamy 100 ml
bulionu. Chwilkę gotujmy, dodajemy do
mięsa, dolewamy pozostały
bulion, przykrywamy i dusimy 15 min. Następnie zdejmujemy pokrywę, przyprawiamy
pieprzem,
solą, gotujemy kolejne 15 min od czasu do czasu mieszając. Doskonale pasuje do
ryżu oraz
makaronu.Ja podałam z
kaszą kuskus :D