Wykonanie
Czy Wy również jesteście ostatnio tacy zapracowani? Moje projekty jakby się rozmnażały, a do tego przybierały na objętości. Taki stan dużego wysiłku nie jest dobry dla naszego organizmu i proporcjonalnie do naszych obowiązków może przybyć nam na wadze. Tak, niestety to prawda. Brak snu, stres i jedzenie bez namysłu to niektóre z przyczyn nadwagi. Z nadmiernymi kilogramami najłatwiej walczyć zanim się pojawią, czyli najlepiej wcale do nich nie dopuścić, dlatego mam dziś coś pysznego dla wszystkich pracusiów.Proponuję następujący scenariusz: gotujecie obiad, który składa się z
ryżu i smażonej
papryki, przy czym
papryki smażycie całą górę. Nie krępujcie się, może być jej jak dla całego osiedla ;-)Oczywiście nie zjadacie wszystkiego, bo to oczywiście nie sprzyjałoby Waszej szczupłej sylwetce. Zjadacie normalną porcję, a pozostałą
paprykę miksujecie z
nerkowcami. Tę pyszną pastę zapakowujecie do słoiczka i następnego dnia zabieracie wraz z opakowaniem lekkich
wafli ryżowych SONKO do pracy.Tym sposobem oszczędzacie czas i macie pyszne drugie śniadanie. Myślę, że Wasi koledzy Wam go pozazdroszczą. Pasta może stać w lodówce przez 1–2 dni, a jak chcecie, możecie słoiczki przedtem wysterylizować, a po zamknięciu zapasteryzować, wtedy są trwałe bardzo długo.Przepis jest na oko, ponieważ składników jest bardzo mało i sami możecie zdecydować, jak Wam będzie smakowało najlepiej.
czerwone paprykicebulanieco
oliwy z oliwekorzechy nerkowcesólczosnek,
oregano,
chili (opcjonalnie)
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć z
oliwą powoli na złoto.
Paprykę pokroić* na kawałki, dodać do
cebuli i również usmażyć. Ostudzić i zmiksować razem z pozostałymi składnikami na gładko.*
Paprykę można przed pokrojeniem obrać ze skórki, jeśli mamy ostry obieraczek.Wpis sponsorowany