Wykonanie
Spożywanie ryb wpływa pozytywnie na układ krążenia, chroniąc przez miażdżycą. Zmniejsza ryzyko arytmii oraz zawału
serca. Ułatwia obniżenie ciśnienia przez pobudzenie organizmu do wytwarzania tlenku azotu rozszerzającego naczynia krwionośne. Obniża ryzyko nowotworów. Działa przeciwzapalnie, stymuluje układ odpornościowy i nerwowy do prawidłowej pracy. Stymuluje wytwarzanie serotoniny-hormonu szczęścia. Ponadto dobrze wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci.Ponieważ
ryby tak dobrze wpływają na nasz organizm warto spożywać je jak najczęściej np. w postaci
pasty z makreli.Do jej sporządzenia potrzebne będą:1 średnia
cebula1
ogórek kiszony200-300g
wędzonej makreli1 łyżka
majonezu2 łyżeczki
musztardysól i
pieprz do smaku
Wszystkie składniki należy drobno pokroić i wymieszać lub wrzucić do miksera/blendera czy innego cuda i gotowe;)Gdyby pasta wyszła zbyt słona, co zależy często od
ryby, można dodać drobno posiekane
jajko na twardo.