Wykonanie
« Szybkie pączkiNiezdrowe przekąski »Pamiętacie jak wrzucałam przepis na kopytka? Podawałam je z duszonymi
żeberkami i właśnie dziś to na nie znajdziecie przepisSkładniki:– około 1kg
żeberek wieprzowych– 1 średnia
cebula–
sól i
pieprz do smaku– szklanka
wody– 3 łyżki
słodkiej papryki– łyżeczka
majeranku– 2
liście laurowe– 2
ziela angielskie– 2 ząbki
czosnku– 2 łyżki
olejuŻeberka nacieramy
papryką i odstawiamy na około 30 minut. Następnie podsmażamy je na patelni, aby
mięso było złociste, a nawet lekko przypalone. W tym czasie na drugiej patelni podsmażamy posiekany
czosnek i
cebulkę pokrojoną w
pióra. Kiedy produkty się zeszklą, dodajemy do nich
żeberka – jeżeli nie macie głębokiej patelni, można to robić w garnku. Do
żeberek wsypujemy
przyprawy, dolewamy szklankę
wody i dusimy na średnim ogniu około godziny. Najlepiej sprawdzić czy
mięso już jest miękkie/odchodzi od kości.
A z kopytkami prezentuje się wspaniale!