Wykonanie
Dziś będzie bez zbędnego gadania.
Pieczarki jakie są, każdy wie jedni je uwielbiają, drudzy omijają szerokim łukiem. Dla wszystkich tych, którzy
pieczarki lubią prezentuję pyszną pastę
pieczarkową z
kaszą jaglaną. Łatwa i prosta w wykonaniu, nada się do
chleba i
bułek, na śniadanie, lunch w pracy i kolację. Zatem do dzieła!
Pasta do
pieczywa z
pieczarek i
kaszy jaglanejSkładniki:250 g
pieczarek,1 mała
cebula,1/2 szklanki suchej
kaszy jaglanej,1 łyżeczka
soli,1 płaska łyżeczka
pieprzu,1 łyżka
oliwy z oliwek do smażenia.
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię z rozgrzaną
oliwą.
Pieczarki oskrobać z brudu, ale nie myć. Pokroić w plasterki. Gdy
cebula się zeszkli wrzucić na patelnię i smażyć, aż zmiękną. Zestawić z ognia, ostudzić.
Kasze jaglaną przelać wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki przy gotowaniu, następnie przełożyć do garnka i gotować do miękkości i ostudzić.
Pieczarki z
cebulą oraz
kaszę przełożyć do blendera i zmiksować razem. Doprawić
solą i
pieprzem.Smacznego!