ßßß Cookit - przepis na Grillowane podudzia z sosem Sriracha i pomarańczą

Grillowane podudzia z sosem Sriracha i pomarańczą

nazwa

Wykonanie

Wyjątkowe połączenie smaku marmolady pomarańczowej i ostrego sosu Sriracha zachwyci naszych gości zgromadzonych przy grillu.
Składniki:
1 kg podudzi z kurczaka
sól i pieprz
oliwa z oliwek na sos:
500g marmolady pomarańczowej
1/3 szklanki miodu
1/3 szklanki brązowego cukru
1/3 szklanki sosu sriracha
Przygotowanie:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i ostudzić. Podudzia natrzeć oliwą z oliwek, solą i pieprzem. W międzyczasie rozgrzać grilla do około 190 stopni. Grillować podudzia około 30 minut (kilkukrotnie obracając w tym czasie). W ostatnich 10 minutach nacierać podudzia przygotowanym wcześniej sosem w odstępach 2-3 minutowych.
Źródło:http://naruszcie.pl/2305/grillowane-podudzia-z-sosem-sriracha-pomarancza