Recipe in English.Aromatyczne i delikatne ciasteczka z dżemem malinowym zasmakują i młodym i dużym :). Słodkości okazały się największym hitem mini-festynu, który odbył się w niedzielę...niby takie niepozorne, ale naprawdę pyszne!Można nie dodawać aromatu migdałowego i zastąpić go esencją waniliową-Przepis ze zdjęciami krok po kroku.Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres [email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło).Składniki:300 g mąki tortowej200 g zimnego masła2 żółtkaSzczypta soli100 g cukru pudrukilka kropli aromatu migdałowegoziarenka z 1 laski wanilii (opcjonalnie)dżem malinowygęsty lukiercytrynowy (zrobiony z cukru pudru i soku cytrynowego)Wykonanie:1. Zagnieć ciasto z mąki, cukru, żółtek, masła, soli i aromatu migdałowego.2. Owiń ciasto w folię spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki.3. Uformuj z ciasta kulki.4. W każdej kulce zrób głębokie wgłębienie. Ciastka mają wyglądać jak kluski śląskie.5. Do każdego wgłębienia nałóż dżem malinowy.6. Ciastka wyłóż na papier do pieczenia.7. Ciastka piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gotowe będą zarumienione. Odstaw je do całkowitego ostudzenia.8. Na ciastkach zrób esy floresy z lukru :).Smacznego :)