ßßß Cookit - przepis na Szarlotka z okruchów

Szarlotka z okruchów

nazwa

Wykonanie

Przepisów na szarlotki jest całe mnóstwo..moja szarlotka jest ciut inna ..kiedyś robiłam podobną o nazwie szarlotka sypana..sporo osób na pewno zna ten przepis..Ta szarlotka to idealne rozwiązanie dla pokruszonych ciastek, herbatników, biszkoptów, wafelków itp.
35 dkg okruchów ciast,herbatników, biszkoptów
4 łyżki cukru
8 łyżek stopionej margaryny [ około 13 dkg]
1 kg jabłek
1/2 szk.cukru
50 g rodzynków Kresto
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich BackMit
Okruchy ciast pokruszyć , dodać cukier i wymieszać.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać cukier, rodzynki , posiekane orzechy i wymieszać.Układać w tortownicy natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy na przemian okruchy i jabłka [sumie ma być 7 warstw -4 okruchów i 3 jabłek].Każdą warstwę skropić 2 łyżkami roztopionej margaryny.Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni.Dowolnie udekorować.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/01/szarlotka-z-okruchow.html