ßßß Cookit - przepis na Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Składniki
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
1/4 szklanki wody
4 łyżki kakao
250 g mleka w proszku
3 paczki herbatników
1 szklanka bakalii (rodzynki i orzechy włoskie lub mieszanka studencka)
Sposób przygotowania
Krok 1
Margarynę, wodę, cukier i kakao roztapiamy w większym garnku na małym ogniu do uzyskania gładkiej konsystencji. Studzimy.
Krok 2
Do masy dodajemy stopniowo mleko w proszku, cały czas mieszając.
Krok 3
Herbatniki kruszymy na średnie kawałki i dodajemy do masy. Na końcu dorzucamy bakalie. Mieszamy.
Krok 4
Całość przekładamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą i dokładnie uklepujemy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/02/3161/blok-czekoladowy