Wykonanie
Wczoraj dostałam od
męża foremkę silikonową na
czekoladki, więc dziś nie omieszkałam jej wypróbować ;) (Zrobiłam 1/4 porcji.) Przepis dostałam kiedyś od siostry.Składniki:kostka
masła lub
margaryny0,5 szklanki
wody2 szklanki
cukru5-6 łyżek
kakao0,5 kg
mleka w proszkudodatki:
herbatniki lub
bakalieWodę z
cukrem i tłuszczem zagotować.
Kakao z
mlekiem w proszku dokładnie wymieszać. Ciągle mieszając dolewać zagotowane składniki. Na końcu dodać
herbatniki lub
bakalie. Przełożyć do formy na
czekoladki lub blachy wyłożonej folią spożywczą. Odstawić w zimne miejsce do zastygnięcia.Tak wyglądały przed zastygnięciem:
A tak po wyciągnięciu z formy:
Smacznego ;)