Zaległy przepis z potrawą na wigilijny stół...co prawda taką rybę można robić nie tylko na Wigilię.50 dkg filetów z ryby2 cebule2 marchewki2 pietruszki1 /2 słoiczka koncentratu pomidorowego [ u mnie około 1 szkl. rozdrobnionych pomidorów ]sól, pieprzlistek, zieleróżowy pieprzolej do smażeniaRybę pokroić na kawałki posypać solą, pieprzem i obtoczyć w mące.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron.Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulkę aż zmięknie. Dodać marchewkę i pietruszkę, smażyć razem kilka minut. Wlać 1/2 szkl. wody, dodać rozdrobnione pomidory i przyprawy .Dusić na małym ogniu do miękkości.W pojemniku układać na przemian rybę i warzywa.Wystudzić i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.Przypominam i zapraszam ..