ßßß Cookit - przepis na Lekko pikantne schabowe

Lekko pikantne schabowe

nazwa

Wykonanie

Zrobiłam je dziś na obiad..były pyszne..użyłam chili Marsyl, które dostałam dzięki uprzejmości portalu Polska gotuje ..jeśli ktoś lubi pikantne potrawy ..polecam..ilość chili oczywiście według uznania..a kotlety pyszne..zjedzone ze smakiem..
8 plastrów schabu
2 jajka
sól ,pieprz
chili
2-3 łyzki jogurtu naturalnego
mąka
bułka tarta
olej do smażenia
Schab dość cienko rozbijamy. Jaja roztrzepać w miseczce i wymieszać z jogurtem , solą , wegeta i chili.. Wszystko dokładnie wymieszać.Mięso maczać w mące, jajkach, następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/11/1026-lekko-pikantne-schabowe.html