2 szkl.mąki1 jajko1 kubeczek twarożku homogenizowanego[160 g]cukier waniliowy1/4 szkl.mleka1/4 szkl.oleju1/4 szkl.cukru1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniadżem/marmolada1 jajko+1 łyżka wodySerek utrzeć z cukrem, dodać mleko, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wyrobić ciasto i rozwałkować.Pociąć na prostokąty [kwadraty lub kółka].Ma być parzysta liczba wyciętych prostokątów, połowę naciąć po 2-3 poprzeczne paski.Na całe prostokąty nałożyć dżem, boki posmarować białkiem, przykryć naciętymi prostokątami i "skleić" obydwa prostokąty.Ułożyć na blaszce, posmarować żółtkiem wymieszanym z wodą.Piec około 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.