Wykonanie
Taką zupkę kiedyś gotowała moja mama, teraz gotuję i ja..mój mąż bardzo ją lubi.Ilość składników dowolna..jedni lubią dużo
kapusty..inni mniej lub więcej
kaszy itp..porcja rosołowa
kasza jęczmienna Sonkokawałek
młodej kapustymarchewkaziemniakisól,
pieprzlistek , ziele
koperekPorcję rosołową umyć, zalać
wodą, dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki,
marchew i poszatkowaną
kapustę.Dodać listek, ziele,
sól.Dodać
kaszę [ ja dałam
kaszę Sonko "w 6minut", więc dodałam pod koniec gotowania].Gotować do miękkości.Dodać
koperek, w razie potrzeby doprawić.
Kasza jęczmienna w 6 minut produkowana jest z obłuszczonych ziaren jęczmienia, poddanych procesowi krojenia, odsiewania i sortowania. Tak przygotowana
kasza jest następnie prażona, co znacznie skraca jej czas gotowania. Jest produktem "błyskawicznym" i smacznym.