Wykonanie
Córka jadła takie
parówki u mojej siostry..i posmakowały jej ..więc zrobiłam i ja..My zjedliśmy je z
sosem musztardowo-
paprykowym Tarsmak , który dostałam dzięki uprzejmości portalu Uroda i Zdrowie.
Sos musztardowo-
paprykowySos mocny i ognisty dla zwolenników ostrych potraw. Wzbogaca potrawy z grilla, zaostrza smak potraw
mięsnych, podawanych zarówno na ciepło, jak i na zimno.No i sos ten jest prawdziwie mocny..i posmakuje osobom, które lubią pikantne potrawy..Ale z dodatkiem np.tych
parówek smakował idealnie..Sos ten jeszcze przyda się do innych dan.60 dkg
ziemniaków ugotowanych1/2 szkl.
mąki3
jajka1/2 szkl.
bułki tartej6-7
paróweksól,
pieprzUgotowane
ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać
mąkę,
sól i zagnieść ciasto.
Parówki obrać z folii i przekroić na połowę.Każdy kawałek
parówki owinąć masą ziemniaczaną.Tak przyszykowane
parówki maczać w roztrzepanych i doprawionych jajkach i
bułce tartej .Smażyć z każdej strony na rozgrzanym
oleju.
Sos musztardowo-
paprykowy TarsmakSos mocny i ognisty dla zwolenników ostrych potraw. Wzbogaca potrawy z grilla, zaostrza smak potraw
mięsnych, podawanych zarówno na ciepło, jak i na zimno.