ßßß Cookit - przepis na Rybka opiekana w zalewie octowej

Rybka opiekana w zalewie octowej

nazwa

Wykonanie

Nie było mnie tu jakiś czas...ale to z braku wolnego czasu ..i nadal mam mało tego wolnego czasu.. A taką rybkę robiłam na wigilię..
1 ,5 kg ryby
jajko
bułka tarta
1 szkl. octu
4 szkl. wody
6 łyżek cukru
2 łyżki soli
3 ziarna ziela angielskiego
1 listek laurowy
2 duże cebule
Ryby pokroić na kawałki, obtoczyć w jajku a następnie w bułce i usmażyć na złoty kolor na oleju.Usmażone ryby ułożyć w naczyniu.Wszystkie składniki na zalewę oprócz cebuli, umieścić w garnku i doprowadzić do zagotowania.Cebulę pokroić w pióra i dodać do zalewy ,gdy zacznie się gotować.Całość gotować chwilkę na gazie i odstawić do przestudzenia.Zimną zalewą zalać ryby i odstawić do lodówki.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/01/451-rybka-opiekana-w-zalewie-octowej.html