ßßß Cookit - przepis na Skrzydełka w zalewie octowo - pomidorowej

Skrzydełka w zalewie octowo - pomidorowej

nazwa

Wykonanie

Były już skrzydeka w zalewie octowej -tym razem troszkę inaczej , ale również smaczne..Najlepiej smakują na drugi dzień..Ja zrobiłam je w czwartek wieczorem , a dziś już prawie znaku po nich nie ma...
2 kg skrzydełek
2 jajka
bułka tarta
1 szkl. octu
5 szkl.wody
3/4 szkl. cukru
1 łyżka soli
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
2 cebule
4 ziela angielskie
3 liście laurowe
Skrzydełka umyć,odciąć końcówki, przeciąć na pół i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć, maczać w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Ocet, wodę, cukier, sól, ziele, listek i pokrojoną cebulę zagotować, dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze raz zagotować. Usmażone skrzydełka ułożyć w pojemniku i zalać gorącą zalewą. Odstawić w zimne miejsce. Najlepiej smakują na drugi dzień.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/07/skrzydeka-w-zalewie-octowo-pomodorowej.html