ßßß Cookit - przepis na Ryby w zalewie octowo -pomidorowej

Ryby w zalewie octowo -pomidorowej

nazwa

Wykonanie

Ryby w tej zalewie tworzą niezapomniany smak
Składniki :
3 kg oprawionych ryb (karpie,karasie leszcze,płotki ) również bardzo smaczna w tej zalewie miruna ,śledzie ,dorsz i inne ryby . Przyprawa do ryb ,sól olej do smażenia
Zalewa :
6 szklanek wody, 9 łyżek cukru ,1,5 łyżki soli 1,5 szklanki octu , 1 słoik koncentratu pomidorowego 200 g ,2 laurowe liście , 5 ziarenek ziela angielskiego ,2 cebule
Przygotowanie : Wodę wlać do garnka dodać sól ,cukier ,ziele angielskie ,laurowe liście i cebulę pokrojoną w cienkie krążki .Od zagotowania gotujemy 7 minut ,gdy już cebula będzie miękka wlewamy ocet .Zdejmujemy garnek z ognia dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy .
Ryby wcześniej posypujemy przyprawami, smażymy na oleju układamy w naczyniu i zalewamy już gotową zalewą.
Usmażone ryby można zalać gorącą zalewą wtedy czas oczekiwania do spożycia skraca się o połowę (można spożywać po 12 godzinach
Smacznego !!!
Źródło:http://ugotujtosieuda.blogspot.com/2014/09/ryby-w-zalewie-octowo-pomidorowej.html