Wykonanie
Robiłam
sałatkę warzywną i zostały ugotowane
ziemniaki, więc postanowiłam zrobić taką oto
sałatkę a przepis znalazłam w książce Kuchnia Polska i dodaję do akcji Gotujemy po polsku IV.20 dag
kapusty kiszonej2 duże
ziemniaki1
śledź1
cebula3 łyżki
oleju1 łyżeczka
musztardycukierpieprzsólŚledzia wymoczyć, oczyścić ze skóry i ości, pokroić w cienkie paski.
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać z łupin, pokroić w drobną kostkę, odrobinę posłodzić.
Rybę,
ziemniaki,
cebulę,
kapustę kiszoną dokładnie wymieszać w salaterce. Następnie polać
olejem połączonym z
musztardą, przyprawić do smaku
cukrem,
solą i
pieprzem.