Wykonanie
            
Przepis znalazłam na blogu Beaty i cytuję za autorką...Bardzo smaczne - udało mi się zrobić tylko takie zdjęcie ..1 paczka grubych 
wafli1 opakowanie 
galaretki wiśniowejSkładniki kremu:2 szklanki 
mleka4 łyżki 
kaszy mannykostka 
masłamała paczka 
cukru waniliowego1,5 szklanki 
cukru pudru3 opakowania 
galaretek :czerwona, zielona i żółta [ u mnie były inne]
Kaszę mannę zalać 
mlekiem, odstawić na 10 minut i ugotować. 
Masło zmiksować z 
cukrem pudrem, 
cukrem waniliowym i ostudzoną 
kaszą. Krem podzielić na 4 części. Każdą z 
trzech galaretek rozpuścić w 250 ml 
wody, ostudzić i połączyć z 1/3 ilości kremu. 
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 250 ml 
wody i zostawić do wystudzenia. Blachę wielkości 
wafli wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na niej 1 
wafel. Na górę nałożyć pierwszy krem, na to wylać lekko tężejącą 
galaretkę wiśniową. Wstawić do lodówki aż stężeje. Na 
galaretkę wyłożyć kolejny krem, na to 
wafel, w końcu trzeci krem i znowu 
wafel. Całość przykryć papierem 
śniadaniowym, obciążyć np. deską do krojenia i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia kroić na małe kawałki. Przechowywać w lodówce.Przepis dodaję do akcji Schłodzone 2011.