Przepis na taką babkę ,a raczej podobną widziałam już na kilku blogach.. Piekłam taką podobną [ tylko z mąki pszennej] i muszę przyznać , że ta babka jest o wiele smaczniejsza... Nawet nie zdążyłam polukrować, została posypana cukrem pudrem wymieszanym z kakao... Przepis znalazłam na blogu Kolorowo w kuchni i cytuję za autorką.4 jajka1 szkl. mąki tortowej1/2 szkl.mąki ziemniaczanej3/4 szkl. cukru150 ml olejucukier waniliowyłyżeczka proszku do pieczeniasok i skórka z jednej cytrynyLukier2-3 kopiaste łyżki cukru pudrusok z połowy cytrynyJaja ubijamy z cukrem, i cukrem waniliowym.Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, i wlewamy stopniowo olej.Cały czas miksujemy.Na koniec wsypujemy otartą( na małych oczkach )skórkę z cytryny i sok ,miksujemy jeszcze 2 minuty.Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką foremki (najlepiej z kominem)pieczemy w 180 st.C 40 minut (sprawdzamy patyczkiem ,czy się upiekła)Lukier:cukier puder ucieramy z sokiem,i polewamy nim babkę.Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki 2011.