ßßß
Cookit - przepis na Jajka przepiórcze w majonezie koperkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka przepiórcze w majonezie koperkowym
Składniki
Sól
Pieprz
Jajko
Majonez
Koperek
Rzodkiewka
Chili
Szczypiorek
Wykonanie
Składniki4 porcje16
jajek
przepiórczych4 łyżki
majonezu
pęczek
koperku
Dekoracja:
rzodkiewki
kawałeczek
papryczki chili
cienki
szczypiorek
sól
i świeżo zmielony
pieprz
Przygotowanie
Jajka przepiórcze
ugotować w we wrzącej wodzie (3 minuty). Obrać i przekroić na połówki.
Majonez
zmiksować ręcznym blenderem razem z
koperkiem
(bez łodyżek, same listki).
Majonez
koperkowy
wyłożyć na półmisek, na wierzchu położyć połówki
jajek
. Udekorować cieniutko pokrojonymi
rzodkiewkami
, posiekaną
chili
,
szczypiorkiem
, doprawić
solą
i świeżo zmielonym
pieprzem
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wielkanoc/jajka_przepiorcze/przepis.html
Przepisy powiązane
PRZEPIS - Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem
Sałatka grillowa z rzodkiewką i jajkami
Sałatka z jajkiem i rzodkiewką
,,Jajka w muffinkach’’
Piętrowa kanapka z pastą jajeczną
Składniki powiązane (0)