Wykonanie
Konfiturę z fiołków dostałam od Pinkcake już dawno temu, kiedy u mnie gościła. Czekałam na specjalną okazję, żeby jej użyć, aż w końcu schowałam w głębi szafki i zapomniałam o niej.
Wyciągnęłam ją teraz z okazji Dnia Dziecka, ciesząc się, że mam wszystkie dzieci w domu. Nadziałam nią malutkie rogaliki z gotowego
ciasta francuskiego.1/2 arkusz
ciasta francuskiego1/2 słoiczka
konfitury fiołkowejCiasto pocięłam na kwadraty o
boku ok. 5 cm, a te na pół ukośnie na trójkąty. na każdy kawałek nakładałam malutką łyżeczkę
konfitury, zawijałam rogaliki. Piekłam ok. 20 minut w 180 C, do zezłocenia ciasta.Nie muszę chyba opisywać smaku i aromatu – wyszły CUDNE ! Delikatne, chrupiące, z wyraźną nuta
słodyczy i kwiatowym aromatem.Nie miałam zbyt wiele czasu- dlatego gotowe
ciasto francuskie. Resztę
konfitury użyję do bardziej wymyślnego ciasta i niebawem zaprezentuję.Smacznego !