Wykonanie
Dzisiaj zrobiliśmy sobie na śniadanie fantastyczne
ciasteczka z
konfiturą wieloowocową a do tego pyszne
kakao (odmiana, bo zazwyczaj króluje
herbata).W listopadzie przychodzą nam pomysły na same słodkości, ale cóż, przynajmniej łatwiej jest znieść coraz chłodniejsze dni.
Składniki:
ciasto francuskiekonfitura wieloowocowa ETERNO
kakaomlekoPrzyrządzanie:
Ciasto francuskie kroimy na kawałki lub wyciskami krążki szklanką. Na jednym kawałku kładziemy łyżeczkę
konfitury . Przykrywamy drugim kawałkiem i sklejamy brzegi. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez około 15 minut. W tym czasie przyrządzamy
kakao. I w krótkim czasie mamy przepyszne śniadanie lub podwieczorek.
Ciastek można narobić więcej, i w razie potrzeby podania podgrzać przez parę minut w piekarniku.
Smacznego!